Påkörning och ränta

Hur kan man bli friad från åtal när man kör på någon bakifrån? På na.se kan man idag läsa om en lastbilschaufför som först stod åtalad för att ha kört på en annan bil bakifrån. För att sen bli friad på grund av att kvinnan i den andra bilen talade i mobilen. Det jag har lärt mig är att kör man på någon bakifrån så kör man för nära. Och då spelar det ingen roll om bilen framför tvärbromsar för några rådjur eller kör ryckigt eller pratar i mobilen. Och kör man så nära med en lastbil så ska man bli åtalad. Det var väl så att lastbilschauffören vart riktigt grinig över att inte kvinnan körde som han tyckte att hon skulle göra och la sig alldeles för nära för att hetsa lite och visa att störst kör först. Att sen inte stå för vad man gjort utan skylla på att kvinnan pratade i mobilen är riktigt lågt. Vägens riddare ja eller hur.

Sen hörde jag att min favorit myndighet (försäkringskassan) ska betala ränta på utbetalningar som blir försenade. Hurra vilket bra förslag det hjälper säkert att säga till hyresvärdar, långivare och andra att ni kommer att få era pengar men jag vet inte när men jag kommer att få ränta så snälla vräk mig inte och ge mig lite mat så kan jag betala tillbaka med ränta. Jag säger skit i räntor och anställ mer personal så kanske folk kan få sina pengar.

Uppmaning från polisen

Det har varit tre viltlolyckor på tre dagar i länet där jag bor. En älg och två rådjur har fått sätta livet till och då går polisen ut med att man måste se till att man har bra vindrutetorkare och att man fyllt på med spolarvätska. Visst det är ju jättebra om man ser vart man åker men att säga att tre viltolyckor sen i fredags beror på dålig sikt är nog att ta i. Är det inte så att viltet dras till vägarna av allt salt som används i halkbekämpning? Och sen går det ju undan när det kommer rådjur och älgar upphoppande ur mörka diken. Istället för att tjata om spolarvätska så borde polisen se till att folk lagar sina trasiga strålkastare och inte åker omkring och är enögda.


Var fjärde får vänta för länge

De flesta landsting klarar inte att leva upp till vårdgarantin och det är inte roligt för dom som drabbas. Jag tycker att det är för jävligt att folk som behöver vård ska behöva gå och vänta på att få hjälp. Jag tycker att man inte ska behöva vänta mer än max två månader för att få hjälp. Sen verkar det helt galet att ena stunden läser man att Karolinska ska sparka en massa kompetent vårdpersonal och sen läser man att dom inte klarar av vårdgarantin.Och det verkar otroligt korkat att med den brist av läkare som nu råder att man inte låter te x Örebro få den läkarutbildning som Örebro universitet har fått nej på vid två olika ansökningar. Och om människor får gå att vänta på att få vård så betyder väl det i vissa fall att dessa människor är sjukskrivna och det är ju inte populärt hos den av mig kära försäkringskassan.

Läs om vårdköerna här

Att sparka på den som redan ligger

Nu ska även pensionerna få känna av lågkonjekturen. Denna förbannade lågkonjektur. Jag tycker det liknar fan när man ska minska pensionen med 450 :- för den som har en pension på 12000 före skatt. Jag tycker att politiker i regering och riksdag kan sänka sin lön med samma procentsats som den som blir aktuell för dom med pension. När man blir gammal och har jobbat hela sitt liv så tycker jag att man inte ska behöva vända på varenda krona man måste få känna att man kan unna sig något.
Det känns nästan som någon tjänsteman på försäkringskassan ligger bakom detta förslag. För enligt min mening så ligger försäkringskassan bakom mycket djävulskap som drabbar människor just nu. Att jaga svårt sjuka och skita blankt i läkarintyg verkar vara den nya given. Jag kan förstå om man vill komma åt fuskare som är sjukskrivna och jobbar svart eller bara går och drar och det är helt ok. Men att driva människor som bevisligen är sjuk till att jobba 100 % eller byta jobba eller ta tjänstledigt är åt helvete. Och ju mer man diskuterar försäkringskassan så tycker jag att det är dags att lägga ner och låta någon annan myndighet ta över eller att börja om från början. För i välståndslandet Sverige får man inte längre vara sjuk.

Ni kan läsa artikeln om pensionen här

En död undulat

Det härjar en riktigt tuff och hänsynslös rånarliga i Wales. I fredags så gav dom sig på en 78-årig kvinna i hennes hem och för att späda på tuffheten och visa att dom här grabbarna menar allvar så dödade man kvinnans undulat. Snacka om råskinn. Jag tycker att alla som ger sig på äldre människor i sina hem skulle få riktigt kännbara straff för är det någonstans som man måste få känna sig trygg så är det i sitt eget hem.

Läs om tomtarna här

En åttaåring dödad av ett handbollsmål

Fy fan vad tragiskt och fy fan vad onödigt. Jag trodde att handbollsmålen satt fast i väggen men det finns tydligen hopfällbara varianter också. Det måste finnas massor av liknade mål i skolor och idrottshallar runtom i landet . Jag hoppas att alla som använder sådana här mål vet hur man sätter ihop målen så vi slipper läsa om några mer sådana här tragiska olyckor. Mina tankar går idag till anhöriga och närvarande vid denna hemska olycka.
Ni kan läsa om olyckan här

Tåg i bergslagen

När man för en gångs skull skulle prova på att åka tåg hem från jobbet. Glad ihågen gick jag ut till perongen ca 5 minuter innan avgång. Det kom ett meddelande om att tåget var 5 minuter sent. Jag tänkte att fem minuter är ju ingenting så jag kan väl stå kvar ute i kylan ett tag till. (det var ca - 5 grader) Men efter ca 3 minuter så kom ett nytt meddelande om ännu en 5 minuters försening. Nu börjar man bli lite smågrinig men va fan det kan ju hända den bästa. Nästa meddelande som kom sa att nu är tåget 10 minuter försenat. Lysande tänkte jag men stod kvar. Sen forsatte rösten i högtalaren att komma med nya meddelanden om förseningar och nu var jag riktigt förbannad. Sista meddelandet som kom var efter ca 50 minuter och då meddelar Tåg i bergslagen att tåghelvetet är inställt och information om ersättningsresor kommer senare. Jag såg att bussen som går hem var på ingång på andra sidan av resecentrumet så jag fick springa som en skenande gnu tack som fan för det Tåg i bergslagen. Och istället för att men tågresa skulle ta 13 minuter så fick jag åka buss i 50 minuter. Det tog mig ungefär två timmar att komma hem den dagen mot ca 30 minuter om jag åkt bil istället. Och så tycker dom att fler folk ska åka kollektivt. Ja eller hur säger jag bara.

RSS 2.0